home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 GT2 RS MR

Uz malu pomoć iz Manthey-Racing tima, Lamborghinijev Aventador SV Jota više ne drži rekord kruga na stazi Nirburgring u kategoriji automobila koji se mogu koristiti na javnim putevima.

Umesto najsnažnijeg i najbržeg Aventadora s verifikovanim vremenom kruga 6:44.97 minuta, na Nordschleife tronu je sada Porsche 911 GT2 RS MR kojim je trkač Lars Kern krug čuvene nemačke staze "zatvorio" za 6 minuta i 40.3 sekunde, što je za sedam sekundi bolje od vremena koje je Kern nedavno zabeležio standardnim Porscheom 911 GT2 RS.

Rat između Lamborghinija i Porschea za primat na Nirburgringu, koji se rasplamsao rezultatom Lamborghinijevog modela Huracan Performante iz 2016. godine ne jenjava, a adekvatan odgovor na poslednji rezultat Lamborghinijevog modela Aventador SV Jota su u Štutgartu potražili u timu Manthey-Racing koji je u većinskom vlasništvu Porschea i u kome inače brinu o dva fabrička trkačka Porschea 911 RSR u WEC-u.

Tehnički detalji vezani za unapređenje na Porscheu 911 GT2 RS MR koji je izbio na vrh "divlje horde" nisu otkriveni. U Porscheu i timu Manthey-Racing su nakon verifikovanog vremena samo izjavili da je automobil koji se može kupiti, registrovati i koristiti na javnim putevima "optimalno podešen za stazu Nürburgring Nordschleife".

Izvor: Klix.ba / Motor1. com / YouTubečitanja : 771Komentari