home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi E-Tron

Električni automobili polako preuzimaju primat, ali vozila koja bi trebalo da najavljuju budućnost industrije ni na koji način ne odskaču od tradicionalnih vozila.

Naravno, pričamo o dizajnu jer kada se pomenu EV automobili, prva stvar koja je mnogima u glavi je neki futuristički dizajn.

Iako ima takvih primera, oni su izuzetna retkost, pa se postavlja pitanje da li su automobilske kompanije, pre svega evropske, promašile "temu" kada je u pitanju dizajn nove generacije vozila. Tim pitanjem se bavio i jedan od najvećih automobilskih entuzijasta, novinar Džon Mekelroj, koji je kritikovao evropske proizvođače zbog toga što se trže tradicionalnog izgleda automobila prilikom dizajna EV vozila.

Posebno mu smeta što EV vozila imaju standardnu prednju masku, kao automobili sa SUS motorima kojima je potreban direktan protok vazduha u motorni prostor, a pre svih "prozvao" je Audi zbog E-Trona, Mercedes zbog EQC i Jaguar zbog I-Pace. Jedan od retkih koji mu se sviđaju je dizajn BMW iNext koncepta, iako je njegovu prednju masku opisao kao "nozdrve na trbuhu kornjače".

BMW iNext

Ne smeta mu mnogo ni Porsche Taycan, ali mu se mnogo više sviđaju električni automobili start-ap kompanija poput Lucid Air i Faraday Future FF91. Takođe, sviđa mu se i šta Tesla radi u pogledu dizajna automobila.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 810Komentari