home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Bentley Turbo RL Empress II Coupe

Bentley Turbo RL Empress II Coupe je jedinstvena verzija sa troja vrata modela LWB Bentley Turbo RL koja se proizvodila u periodu od sredine osamdesetih do kraja devedesetih godina prošlog veka.

Bentley Turbo RL Empress II Coupe

Ovaj primerak je izrađivala kompanija Hooper, i to svega u pet primeraka, a jedan od njih će se naći na aukciji kuće RMStohebys u Arizoni, 17 i 18. januara sledeće godine.

Bentley Turbo RL Empress II Coupe

Na aukciji će se naći jedan od ukupno dva primeraka sa volanom na levoj strani, a ovaj specijalni Bentley poseduje aluminijumsku karoseriju koja je ofarbana u “Tudor Red” crvenu boju, dok je enterijer izrađen u bež boji sa detaljima od drveta. Opremljen je brojnim funkcijama koje su impresivne čak i za današnje standarde, kao što su “koktel” kabinet, stakleni “sunshine” krov, elektronski podesiva prednja i zadnja sedišta i ozvučenje sa 12 zvučnika kompanije Alpine. Ovaj primerak je proizveden 1991. godine, a kompanija Hooper ga je koristila u svojim reklamnim kampanjama. Nakon toga je on stigao do Los Anđelesa gde se i dan danas nalazi u jednoj kolekciji zajedno sa drugim jedinstvenim Bentley i Rolls-Royce modelima. Empress II Coupe je gotovo u fabričkom stanju koje aukcijska kuća opisuje kao “izvanredno”.

Bentley Turbo RL Empress II Coupe

Takođe, uprkos činjenici da je star 27 godina, ovaj automobil je prešao svega 11.632 kilometara, a prodaje se zajedno sa papirima o njegovoj istoriji i drugim izveštajima. Još uvek nema informacija o tome koju će cenu za njega tražiti RM Sotheby, ali s obzirom da se radi o izuzetno retkom automobilu, verujemo da ona neće biti mala.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 310Komentari