home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID Vizzion

Nemački automobilski div Volkswagen razmatra mesto za novu fabriku u Severnoj Americi u kojoj će se proizvoditi električna vozila za američko tržište, izjavio je šef Volkswagenove američke filijale.

Potreban je novi pogon za proizvodnju vozila Volkswagenovog brenda koje će tek biti predstavljeno javnosti, a cena će mu biti između 30 i 40 hiljada dolara, izjavio je na konferenciji za medije novi izvršni direktor grupe Volkswagen za Ameriku Scott Keogh. Proizvodnja bi trebalo da počne 2020. godine, dodao je Keogh.

"Mi smo 100 posto u procesu 'potrebna nam je fabrika električnih automobila u Severnoj Americi' i o tome sada raspravljamo", izjavio je Keogh novinarima na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Među mogućim lokacijama je postojeća Volkswagenova fabrika u Chattanoogi, gde se proizvode Passat i Atlas, budući da ima dovoljno mesta, ali to ne znači da će ona biti i odabrana za lokaciju, napominje Keogh.

Da bi proizvodnja počela u zacrtanom roku, do 2020. godine, prvo će nove automobile proizvoditi podizvođači van SAD-a, kaže Keogh. Zatim će se proizvodnja prebaciti u novu američku fabriku, dodao je Keogh.

Trenutno najveći udeo u američkom tržištu električnih automobila drži Tesla. Volkswagen zaostaje za tom kompanijom ali nije prekasno da Volkswagen uzme svoj deo kolača u američkom tržištu koje predstavlja "ogromnu priliku", istakao je Keogh.

"Zapravo je trenutak za nastup na tržištu savršen", naglašava šef VW-ove američke filijale.

"Mora da se poklopi više toga, uobličeno u odgovoru na pitanje 'da li je moguće dovoljno smanjiti troškove da se vozila proizvode po određenoj ceni, da se zaradi dovoljno novca, da li raspolažete tehnološkim kapacitetima da proizvedete automobil koji želite da stavitee na tržište i još da ga tržište prihvati? ", istakao je Keogh.

"Kada se sve to poklopi, trenutak je idealan za odapinjanje strelice", napominje Keogh.

Projekat električnog automobila je sastavni deo opsežnih VW-ovih ulaganja u električna vozila.

Početkom meseca iz najvećeg evropskog proizvođača automobila su najavili da će do 2023. godine uložiti skoro 44 milijarde evra u razvoj električnih automobila, autonomnih vozila i novih mobilnih usluga.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 736Komentari