home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda CR-V

Od 2021., nakon što postojeću generaciju Civica zameni novi model, Honda više neće imati ni jedan dizelski model u evropskoj ponudi, rekao je Dave Hodgetts, direktor japanskog proizvođača za tržište Velike Britanije.

Hodgetts tvrdi da svaki sledeći model iz Honde neće imati dizelsku opciju i da je namera kompanije da do 2025. isporučuje dve trećine elektrifikovanih vozila.

Novi CR-V će biti prvi model bez dizelaša u ponudi, a u Hondi veruju da će benzinsko-električna hibridna verzija, koja u prodaju kreće od marta sledeće godine, činiti polovinu očekivane prodaje od 60.000 primeraka u 2019.

Hondini dizelaši su trenutno dostupni u Civicu i HR-V-u. Civic bi u sledećoj generaciji, umesto dizelskog pogona trebalo da nudi hibridnu i plug-in hibridnu verziju, a dostupnost će zavisiti od individualnih tržišta i propisa.

Honda Urban EV

Honda neće u celosti prestati da proizvodi dizelske motore. 1,6 litarska jedinica iz pogona u Swindonu će se još neko vreme ugrađivati u modele namenjene Indiji, Tajlandu i Filipinima.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 656Komentari