home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford C-Max

Američki proizvođač automobila Ford je saopštio da planira veliko restrukturisanje svog poslovanja u Evropi, uključujući smanjenje broja zaposlenih, da bi povećao profitabilnost.

Cilj nove strategije je smanjenje strukturnih troškova i redizajniranje prozvodne linije komercijalnih i putničkih vozila, kao i uvoza.

“Preduzimamo odlučnu akciju radi transformisanja Fordovog poslovanja u Evropi“, izjavio je Stiven Armstrong, potpredsednik kompanije i predsednik odeljenja za Evropu, Bliski istok i Afriku.

“Ford” nije precizirao koliko radnika će biti otpušteno, ali je naglasio da se nada da će biti dobrovoljnih raskida ugovora o radu.

Jedna od konkretnih mera je okončanje proizvodnje malih automatskih menjača u francuskom Bordou.

U Nemačkoj će biti završena proizvodnja modela “c-maks” i “grand c-maks” kao odgovor na pad potražnje u Evropi za kompaktnim multifunkcionalnim modelima.

Ford navodi da će u Rusiji izvršiti stratešku reviziju rada kompanije “Ford Solers” i da je na stolu nekoliko opcija za restrukturisanje.

Kompanija planira i da konsoliduje svoje sedište u Britaniji. Ford u Evropi zapošljava oko 53.000 ljudi, što je više od četvrtine ukupnog broja radnika američkog giganta.

Izvor: Srna

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 346Komentari