home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Porsche Taycan

Porsche još uvek nije predstavio konačnu produkcijsku verziju svog prvog električnog modela Taycana, a već je doneo odluku o udvostručenju prvobitno planiranih proizvodnih brojki.

Tačnije, prvo je nemački Automobilwoche javio, a kasnije Porsche i zvanično potvrdio da je doneo odluku o godišnjoj proizvodnji za 40.000 primeraka Taycana, a prvobitno je planirano 20.000 jedinica.

Takođe, iz Porschea su rekli i da već ranije bili spremni za povećanje proizvodnje i da se samo čekala odluka rukovodstva. Drugim rečima Porsche ima osigurane kapacitete, ljude, delove i sl. samo je na rukovodstvu da proceni potražnju i mogućnosti prodaje ovog automobila.

Ranije su iz Štutgarta saopštili da su prve reakcije na Taycan bile neverovatno pozitivne, a čini se da je procena takva da upućuje na potrebu udvostručenja proizvodnih planova. Šef američkog Porschea Klaus Zellmer je rekao da u SAD-u veliki broj narudžbina za Taycan dolazi od trenutnih vlasnika Teslinih automobila, a navodno je slično i na drugim tržištima.

Zvanične potvrde za sada još uvek nema, ali Taycan bi, kada stigne na tržište, trebalo da bude dostupan u tri verzije Taycan, Taycan 4S i Taycan Turbo. Takođe, podržavaće sistem brzog punjenja (800 V) što što će navodno omogućiti punjenje baterija za oko 400 km autonomije za manje od 20 minuta.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 671Komentari