home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot e-208

Evropski proizvođači automobila poručuju vladama da moraju pomoći u izgradnji stanica za punjenje električnih vozila i da osiguraju podsticaje potrošačima kako bi se povećala prodaja električnih vozila i pomoglo industriji da udovolji strogim novim propisima o emisijama.

Nemački proizvođači automobila ubrzavaju planirano uvođenje električnih vozila pod pritiskom zacrtanog cilja Evropske unije da se emisija CO2 u periodu od 2012. do 2030. godine smanji za 37,5 posto, povrh 40-procentnog smanjenja u periodu od 2007. do 2021. godine.

Izvršni direktori automobilskih kompanija su upozorili na sajmu automobila u Frankfurtu da bi evropski propisi mogli da budu pogubni za njihovu dobit i za radna mesta jer prosečni kupci ne kupuju električna vozila i skloniji su većim terencima, SUV-ovima.

"Naša industrija želi da što pre dostigne mobilnost s nultom emisijom. Ipak, taj prelaz je zajednička odgovornost i zahteva zajednički angažman", rekao je izvršni direktor grupe PSA Carlos Tavares, ujedno i predsednik evropskog udruženja autoindustrije ACEA.

"Vlade širom EU-a moraju da se usklade s pojačanim tempom kojim uvodimo ove automobile i drastično povećaju ulaganja u infrastrukturu. Štaviše, moraju da uvedu održive podsticaje za kupovinu koji će biti harmonizovani širom EU-a", poručio je Tavares.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 389Komentari