home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf JGL

Ljubitelji automobilizma znaju da su se u pogonima fabrike TAS u Sarajevu proizvodile prve dve generacije VW Golfa u periodu od 1976. do 1992. godine.

Jedan od kultnih sarajevskih modela je bio VW Golf JGL, obnovljena prva generacija slavnog automobila, koja se u TAS-u pravila od 1980. do 1985. Benzinsku verziju je pokretao 1,3 litarski 4-cilindrični motor snage 60 "konja", dok je oprema JGL bila namenski prilagođena kupcima u bivšoj Jugoslaviji.

Kako prenosi Radiosarajevo, jedan takav Golf, originalni TAS proizvod, ponudio je trgovac iz nemačkog Cottbusa. Marcel Schmidt je objavio da prodaje VW Golf JGL iz marta 1982. godine, s pređenih 88.400 kilometara.

Volkswagen Golf JGL

Po tvrdnjama trgovca automobil je "2. ruka", potpuno restauriran, s potpuno obnovljenim motorom, menjačem i nanovo lakiranom karoserijom. Upravo je restauracija odnela dobar deo autentičnosti sarajevskog Golfa.

Volkswagen Golf JGL

Automobil je metalik sive boje koja nije bila dostupna uz TAS-ov Golf "jedinicu". Isto važi i za dva detalja u unutrašnjosti: Volan i "golf-loptica" na vrhu ručice mjenjača ne potiču od JGL-a nego od sportskog Golfa GTI.

Ovi sitni "nedostaci" sigurno ne kvare utisak o odličnom automobilu, s obnovljenim kočnicama, tečnostima, uljima… Cena: 7.599 evra.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Autoscout24čitanja : 1177Komentari