home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi e-tron

Neverovatno, ali istinito - Audijev E-Tron se prodaje izuzetno dobro na tržištu na kome je više od polovine novih automobila električno

Nije tajna da je Norveška utvrđenje Tesle. Naime, tamo se prodaje ne samo najviše Tesle, već i najviše novih električnih automobila. Složene i dobro promišljene linije podsticaja i društveno naklonjena klima rezultiraju sjajnim prodajnim brojkama za zelene automobile. Niko nije mogao da pretpostavi da bi Audi mogao da zasedne na tron najprodavanijeg već predstavljanjem prvog modela, ali upravo to se i dogodilo!

Audijev E-Tron čini 8,3 posto prodaje u Norveškoj čime je najprodavaniji novi automobil na tom tržištu. Temelj za tu tvrdnju su podaci o novoregistrovanim vozilima. U prošlom mesecu Audi je isporučio 873 primerka. Drugoplasirani je električni Golf sa 748 primeraka. Iako je statistika da je više od pola novih vozila bilo električno u 2018., u prošlom mesecu je "samo" 35,7 posto novoprodatih automobila bilo električno.

Ako je Norveška pokazatelj električnih trendova, ostaje samo da čestitamo Audiju na uspehu. U roku od pet do sedam godina, Norveška planira da potpuno izbaci nove benzince i dizelaše s tržišta visokim nametima. I za kraj, ako vas zanima kako stoji Tesla Model 3, ona je uzela 1,2 posto tržišta u proteklom mesecu.

Izvor: Autozona.rtl.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 599Komentari