home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bloodhound LSR

Najbrži automobil na svetu u ovom trenutku, britanski Bloodhound LSR, želi da postane i najbrži u istoriji te prvi koji će probiti “magičnu” granicu od 1.000 milja na sat, prenosi Autonet.hr.

Bloodhound LSR je odradio još nekoliko brzih test vožnji i zaključio sezonu. Poslednja u nizu je bila značajna jer je u njoj ovaj raketomobil dostigao brzinu od 628 mph, odnosno 1.010 km/h. Za samo 50 sekundi vojni pilot Andy Green je uspeo da ovim vozilom preval 8 kilometara i postigne ovu brzinu, najvišu koja je planirana u ovom trenutku.

Prilikom vožnje najvišom brzinom senzori su zabeležili i strujanje vazduha nadzvučnom brzinom oko zadnjih točkova i ispod samog vozila. Osim senzora, kao dokaz o supersoničnom kretanju vazduha poslužila je i boja koju je ono uspelo da oljušti s podvozja.

To je to, za sada

Premašivanjem granice od 1.000 km/h zaključen je četvoronedeljni ciklus test vožnji, a Bloodhound se sada vraća “u garažu”. Podaci prikupljeni prilikom testiranja će poslužiti inženjerima da pronađu mesta gde dizajn vozila može da se unapredi. Cilj je da se u narednih 12 do 18 meseci Bloodhound LSR dovede u stanje u kome može da probije dugo sanjanu brzinu od 1.000 mph.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 276Komentari