home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
PSA i FCA

Kako prenosi Tanjug, većina sindikata u francuskoj kompaniji Pežo-Sitroen automobili (PSA) podržava planirano spajanje sa Fijat Krajslerom vredno od 50 milijardi dolara. To su danas saopštili čelnici PSA i predstavnici sindikata.

Međutim, sindikati poručuju da će, kada sporazum o spajanju bude potpisan, tražiti detaljne informacije o planovima objedinjene kompanije, prenosi agencija Rojters.

Na sastanku radničkog saveta PSA, svi predstavnici sindikata u savetu dali su pozitivno mišljenje o spajanju.

"Ostaćemo oprezni kada je reč o socijalnom efektu i čekaćemo jasniju i detaljniju sliku plana vezano za fabrike. Ali projekat, u obliku u kojem je predstavljen, ima smisla jer se dve grupe međusobno dopunjuju, dobrog su finansijskog zdravlja i zahvaljujući novom formatu dostići će kritičnu veličinu koja je od vitalnog značaja u današnjem poslovanju u auto-industriji", rekao je Frank Don, predstavnik sindikata CFTC.

Spajanje će pomoći preduzećima da udruže resurse kako bi zadovoljila nova pravila o emisiji štetnih gasova i investirala u električna i samoupravljajuća vozila.

Dobijanje podrške od moćnih evropskih sindikata će, ocenjuje Rojters, biti od presudnog značaja za udruženo preduzeće, koje će zapošljavati više od 400.000 radnika i upravljati s više stotina fabrika širom sveta.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 413Komentari