home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Pagani Zonda Aether

Za još jednu unikatnu Pagani Zondu novi vlasnik je na aukciji u Abu Dabiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) izdvojio 6.812.000 dolara.

Unikatna bela Zonda Riviera za koju je pre nekoliko dana na aukciji u Rijadu (Saudijska Arabija) novi vlasnik izdvojio 5.885.000 dolara više nije najskuplja prodata Zonda, jer je još jedan dobrostojeći ljubitelj automobilske egzotike na sličnoj aukciji koja je održana u Abu Dabiju za Zondu Aether izdvojio 6.812.000 dolara.

Pagani Zonda Aether

Takođe unikatni primerak Zonde je nazvan po vazduhu iznad oblaka, a Pagani je automobil proizveo 2017. godine. Crna karbonska karoserija ukrašena crvenim detaljima na sebi nosi nekolicinu elemenata s modela Zonda Cinque, a zeleni taster za pokretanje AMG-ovog 12-cilindarskog 7,3 litarskog "monstruma“ iza leđa je "pozajmljen“ iz modela Zonda R.

Pagani Zonda Aether

Motor razvija 750 konjskih snaga pri 8.000 obr/min, a specifičnost Aether je i što se prenos snage na zadnju osovinu obavlja posredstvom ručnog 6-stepenog menjača, jer je većina Zondi kupcima isporučena u kombinaciji s automatskim menjačem sa dva kvačila.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Paganičitanja : 1245Komentari