home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi enterijer

Tehnološki napredak u dizajnu automobila je neizbežan, a kompanija Audi sledi trendove.

Proizvođači automobila konstantno traže načine da učine stvari jednostavnijim, elegantnijim i boljim. Među onima koji prednjače na ovom putu svakako je Audi koji u svom modelu RS Q8 te većini najnovijih modela ima tri ekrana na armaturnoj ploči, odnosno za klaster, infotainment sistem i klima-uređaj. Time se nemačka kompanija rešila gotovo svih prekidača i dugmića koja su obično prisutni u automobilima. Ipak, tu je još uvek dugme za podešavanje jačine zvuka.

Međutim, Audi ne namerava da se zaustavi, jer je šef Audijevog dizajna Marc Lichte za magazin Motor Authority naajvio da će novi modeli imati mnogo ekrana i AR tehnologije, prenosi Klix.ba.

To znači da će budući Audijevi modeli imati manje klastere koji će prikazivati manje informacija, a većinu posla će obavljati head-up ekran koji koristi AR tehnologiju. Dva velika ekrana na centralnoj konzoli će biti spojena u jedan ogromni panel osetljiv na dodir.

Lichte shvata da se touch kontrole ne sviđaju svima, tako da će alternativni način za podešavanje zvuka audio sistema i dalje postojati, samo ne kao dugme.

Izvor: Klix.ba

Foto: Audičitanja : 1068Komentari