home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vincent Cobée

Linda Jackson, dosadašnja generalna direktorka marke Citroen, prelazi na novu funkciju. Njenu poziciju preuzima Vincent Cobée, koji trenutno obavlja funkciju zamenika direktora marke Citroen, a istovremeno će postati i član globalnog izvršnog odbora.

Linda Jackson će od sada biti zadužena za sprovođenje studije kojoj je cilj utvrditi i istaknuti različitosti marki u okviru portfelja marki. Ta uloga će obuhvatati utvrđivanje različitosti marki i usklađivanje poruka marke u celoj Grupi, kao i isticanje različitosti marki u okviru portfelja marki. Carlos Tavares, predsednik upravnog odbora grupe PSA, biće nadređen Lindi Jackson.

Vincent Cobée ima veliko iskustvo rada na međunarodnim tržištima, što je od izuzetne važnosti za marku Citroen u postizanju cilja međunarodnog rasta.

Carlos Tavares, izjavio je: 'Nakon šest godina provedenih na čelu Citroena tokom kojih je odradila uspešno pozicioniranje marke, povećala prodaju i tržišni udeo u Evropi te pripremila teren za širenje na međunarodno tržište, s velikim zadovoljstvom najavljujem da Linda Jackson, sa svojim velikim iskustvom u izgradnji marke, preuzima ovu novu odgovornost unutar Grupe.'

Vincent Cobée (51) je diplomirao na univerzitetima Ecole Polytechnique, Ecole Nationale des Ponts et Chaussées i na poslovnoj školi Harvard Business School. Godine 1991. je započeo karijeru na javnim radovima u Francuskoj i Singapuru. Njegova karijera je ubrzo krenula međunarodnim putem: u Kanadi je radio od 1996. u kompaniji Egis Projects kao šef novih projekata, a zatim je 1997. prešao na Filipine gde je postavljen za upravitelja projekata. Njegovo iskustvo u automobilskoj industriji je započelo 2002. godine kada se pridružio kompaniji Nissan Motor Corporation. U njoj je bio zadužen za razne strateške funkcije, konkretno funkciju direktora nabavke za Nissan Europe (2005.), a zatim direktora programa marke Nissan u Japanu (2008.). Ostao je i nakon toga u Japanu te je 2010. preuzeo funkciju šefa marke Datsun, a zatim je 2017. postao izvršni direktor zadužen za strategiju proizvoda, marku te proizvode i programe kompanije Mitsubishi Motors Corporation.

Izvor: PR Citroen / Tportal.hr

Foto: Citroenčitanja : 215Komentari