home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot 208

Saloni automobila su danas kudikamo drugačiji nego ranije. Za velike promene je pre svega zaslužna nova tehnologija, pa se tako proizvođači za svoje premijere sve više odlučuju na manja događanja koja su često i jeftinija od izlaganja na salonu.

Osim toga, piše Jutranji.hr, na taj način dobijaju „glavnu vest” u medijima, budući da će svi izveštavati o tom posebnom događanju. S druge strane, saloni su za proizvođače skupi, i ako nemaju ništa za izlaganje jednostavno nisu opravdani trošak. Primera radi – ako kompanija nema nijednu premijeru, mediji neće izveštavati sa njihovog štanda koji će pritom biti skupo plaćen. Posetioce će takođe više zanimati automobili koje prvi put vide, i tako cela priča nema preteranog smisla.

S druge strane, ako proizvođač ima svetsku premijeru onda je jasno da mu je u interesu da bude prisutan. I upravo se prema tome u poslednjih nekoliko meseci odlučuje da li se ići na salon ili ne. A odluka je doneta u Peugeotu – Ženeva se preskače. Razlog? Većinu novih modela su predstavili – novi 208 je debitovao na salonu u Ženevi prošle godine, dok je 2008 pre nekoliko meseci pokazan javnosti, a novinari su već odradili i prve test vožnje.

Zato je ovakva odluka jasna. Naravno, očekuje se da će istu odluku doneti i Citroen te Opel koji su deo iste grupacije, a koji takođe nemaju značajne novitete koje bi pokazali na sajmu, prenosi Auto Plus.

Time su se pridružili Lamborghiniju. Italijanska kompanija u vlasništvu Volkswagen grupe je takođe otkazala nastup, a pritom su istakli da će se ubuduće orijentisati na intimnije zasebne promocije svojih novih modela...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 467Komentari