home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mitsubishi Outlander

Racija je sprovedena u utorak u prostorijama nemačke filijale automobilskog koncerna Mitsubishi zbog sumnje u manipulacije dizel motorima, a pokrenut je istražni postupak i protiv centrale te kompanije u Japanu.

"Pokrenuta je istraga zbog osnovane sumnje u krivično delo prevare", saopštilo je tužilaštvo u Frankfurtu koje je preuzelo slučaj.

Pretresi su obavljeni u ukupno deset objekata na teritoriji nekoliko saveznih pokrajina. Kako je saopšteno, pretraga je fokusirana na dokaze o uređajima koji manipulišu motore kako bi na ispitivanjima izduvnih gasova pokazivali bolje rezultate od stvarnih.

Istraga je sprovedena u objektima Mitsubishija, ali i kod dobavljača, između ostalog i kod jednog od najvećih nemačkih dobavljača automobilske industrije Continentala.

Prema saopštenju, pogođeni su dizel motori zapremnine od 1,6 i 2,2 litara s oznakom Euro 5 i 6. Tužilaštvo je pozvalo kupce Mitsubishija koji poseduju modele proizveden nakon 2016. da se jave policiji.

Mitsubishi Nemačka, pri čemu se radi o uvozniku automobila ove marke, u utorak je potvrdio medijske napise o pretresu, ali je odbio da objavio detalje.

Japanska kompanija je već 2016. priznala manipulacije motora u svrhu prikazivanja lažnih rezultata na ispitivanju izduvnih gasova, ali se tada radilo o benzinskim motorima.

Skandali oko manipulacije automobilima s dizel motorima već godinama pogađaju nemačke automobilske kompanije, pre svega one u sklopu koncerna Volkswagen.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 335Komentari