home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac Town Sedan

Cena ovog automobila iz 1928. godine iznosi milion dolara.

Jedan od najpoznatijih američkih mafijaša - Al Kapone je bio legendaran zbog svojih mafijaških aktivnosti, ali i zbog svog stila i ljubavi prema automobilima. Celebrity Cars, kompanija koja prikuplja oldtimere,  stavila je na aukciju Cadillac Town Sedan model iz 1928. godine, koji je bio u vlasništvu Ala Kaponea. Pošto je legendarni Kapone vozio ovaj auto, aukcijska cena iznosi milion dolara, što znači da će samo pravi kolekcionar imati hrabrosti da ovoliko novca potroši na ovu mašinu.

Cadillac Town Sedan

Reklamirano kao jedno od najranijih blindiranih automobila, vozilo je opremljeno staklom debljine gotovo centimetar i obloženo je blizu 3000 kilograma oklopa. Opremljen je motorom serije 341-A, motorom od 341 kubičnih inča s LV-glavom i sa tri brzine, s prednjim osovinama snopa i punom lebdećom zadnjom osovinom, s polu-eliptičnim oprugama listova. Elegantan automobil obojen je zelenom bojom i dolazi sa zadnjim staklom koje je posebno opremljeno tako da se brzo spušta kako bi "omogućilo putnicima da pucaju na potencijalne neprijatelje."

Al Kapone je kupio automobil od Emila Denemarka, nakon čega je automobil predat nekolicini vlasnika i čak je izložen u Muzeju antičkih automobila Niagara Falls.

Foto: Autoexclusive.rs

Foto: Luxury Launchesčitanja : 171Komentari