home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
VW Golf GTI

Direktor tehničkog razvoja Matthias Rabe je u najnovijoj izjavi za medije rekao da će u Volkswagenu većinu svojih sportskih modela i dalje nuditi i u kombinaciji s ručnim menjačem, a tako će ostati sve dok ima kupaca koji preferiraju tradicionalno rešenje izmene stepena prenosa koje uključuje tri papučice.

Volkswagen bi tako trebalo da ostane među sve manjim brojem automobilskih kompanija koje u ponudi imaju sportske modele s ručnim menjačima, a već se zna da će se nedavno predstavljeni Golf GTI osme generacije standardno nuditi s ručnim 6-stepenim menjačem, što se očekuje i uz novi Golf R čije je predstavljanje najavljeno pre kraja godine. Kupci će u oba slučaja moći da izaberu i automatski DSG menjač koji je jedina opcija za novi Golf GTD i hibridni Golf GTE.

S tri papučice ostaju i modeli Up! GTI i Polo GTI, što neće biti slučaj s najavljenim modelima Tiguan R i Arteon R koji će se nuditi samo u kombinaciji s integralnim pogonom i automatskim menjačem s dva kvačila.

Pored Volkswagena, na strani kupaca koji preferiraju tradicionalna rešenja za sada su i u Porscheu, ali i u BMW-u u kojem su već najavili da će novi M3 i M4 moći da se dobiju i u kombinaciji s ručnim menjačem.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 161Komentari