home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Geely Icon

Socijalno distanciranje je jedna od najvažnijih metoda u borbi protiv širenja koronavirusa, a u Kini su to shvatili itekako ozbiljno.

Iako takav način života u najmanju ruku otežava neke stvari koje smo pre uzimali zdravo za gotovo, one su ipak moguće. Doduše, potrebno je malo mašte i znanja, a kada je u pitanju prodaja automobila, tu se najbolje snašao kineski div Geely.

Kako prenosi Index.hr, Geely je svoj model Icon predstavio putem društvenih mreža, a zatim je tako i pokrenuo prodaju, i to u vreme najvećeg širenja koronavirusa kineskim provincijama. Uvođenje onlajn prodaje i isporuke pred kućni prag je urodilo plodom - 30.000 primeraka je naručeno još u pretprodaji.

Naravno, tu dobar marketing nije stao pa su Icon predstavili i kao automobil opremljen posebnim ventilacijskim sistenom. Sistem za pročišćavanje vazduha (IAPS), koji ima sertifikat N95, blokira najmanje 95% vrlo malih (0,3 mikrona) čestica, a time i u određenom delu koronavirus.

A budući je proizvodnja u kineskim fabruikama automobila većim delom automatizovana, ona uprkos karantinu nije bitno stradala. Automatizacija i veštačka inteligencija su omogućile da se proizvodnja nastavi uz minimalan ljudski angažman.

I konačno, isporuka automobila. Geely Icon se isporučuje pred kućni prag, potpuno dezinfikovan, a ključ će vlasniku biti dostavljen dronom. U nastavku pogledajte kako to izgleda. Do sada je 110.000 korisnika izrazilo interes za ovakvom isporukom automobila, a njih 10.000 ih je već platilo i odobrilo isporuku.

Izvor: Index.hr

Foto: Geely Autočitanja : 335Komentari