home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla punjač

Elon Musk planira da otpusti 75 posto radnika u svom pogonu u Nevadi zbog pandemije koronavirusa, piše Reuters.

Reč je o velikoj fabrici litijum-jonskih baterija (Tesla Gigafactory) smeštenoj u Tahoe-Reno industrijskoj zoni u Nevadi. U vlasništvu je Tesle i japanske korporacije Panasonic, a zapošljava ukupno sedam hiljada radnika i proizvodi električne motore te baterije za Tesline popularne Model 3 limuzine.

Teslin partner Panasonic je pre nekoliko dana najavio otpuštanja, a onda i potpunu obustavu proizvodnje u svojim odeljenjima nevadske fabrike na 14 dana. U njihovim odeljenjima radi 3500 radnika.

Vest o rezanju radnih mesta u Tesli dolazi desetak dana nakon što je Musk uporno umanjivao pretnju koju predstavlja pandemija koronavirusa, sugerišući da stvaranje panike zapravo predstavlja veću opasnost od samog virusa.

- Moje iskreno mišljenje je da šteta izazvana panikom daleko prevazilazi onu koju radi sam virus. Lično ću biti na radnom mestu, ali to sam ja - rekao je preduzetnik tada pokušavajući da ublaži potencijalnu paniku i zabrinutost među radnicima.

Pre fabrike u Nevadi, Musk je obustavio proizvodnju u fabrici vozila u San Francisku, kao i u fabrici solarnih panela u Njujorku. Rekao je da će njujorški pogon pokušati da osposobi što pre za proizvodnju respiratora za obolele od koronavirusa.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 522Komentari