home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Roma

Iako u Italiji vlada haos zbog pandemije koronavirusa koji je usmrtio više od 9.000 ljudi, kompanija Ferrari namerava da nastavi proizvodnju automobila u aprilu.

Ferrari je prekinuo proizvodnju u svom postrojenju 15. marta najviše zbog problema s lancem dobavljača i zbog bezbednosti zaposlenih. Maranello se nalazi u italijanskom regionu Emilia-Romagna koja se graniči s Lombardijom, najteže pogođenim regionom pandemijom koronavirusa u ovoj zemlji.

Prekid proizvodnje je prvobitno trebalo da bude okončan u petak, ali je rok produžen do 14. aprila kada se očekuje normalizacija lanca dobavljača.

"Sve aktivnosti koje se mogu sprovoditi na pametan način nastaviće da se obavljaju kao što je bio slučaj u proteklim nedeljama. S obzirom na neizvesnost koju je kreirao koronavirus, kompanija preduzima mere kako bi obezbedila blagostanje svojih zaposlenih, što je u najboljem interesu deoničara", saopšteno je iz Maranella.

Čini se da Ferrari ima podršku sindikata kada je reč o nastavku proizvodnje, s tim da će se uvesti određene mere kako bi se pružila bezbednost zaposlenima. Ferrari i dalje plaća svoje zaposlene iako nema proizvodnje.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 604Komentari