home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Britanija rekorder

Velika Britanija je upravo dobila novog rekordera s prikupljenim kaznenim bodovima za brzinu, a reč je o Mariusu Balanu, 25-godišnjem vozaču koji je srušio prethodni rekord. Naime, Jutarnji.hr piše da je dotični svojim BMW-om čak 30 puta snimljen kamerom za nadzor brzine za manje od pet meseci.

Iako mu je policija redovno slala obavešetnja o prekoračenju brzine te da se imenuje vozač, 25-godišnjak na njih nije odgovorio niti jednom. Ali nakon pet meseci čekanja, policija je odlučila da pokrene daljnje korake.

Zbog navedenih prekoračenja brzine, dobio je po šest kaznenih bodova i kazne od 660 funti za 23 prekršaja što ukupno čini 138 kaznenih bodova i preko 15 hiljada funti kazne. S obzirom na to da je Balan već pre na svojoj vozačkoj dozvoli imao 12 kaznenih bodova, što ukupno čini 150 bodova, srušio je prethodni rekord koji je iznosio 144. Takođe je zanimljivo da su gotova sva prekoračenja brzine snimljena na identičnoj saobraćajnoj deonici.

S obzorom na toliko veliki broj kaznenih bodova i kazni, sud je Balanu dojelio i zabranu vožnje od gotovo 30 meseci. Pitanje je kako će u međuvremenu sakupiti novac za plaćanje brojnih kazni, ali verovatno je da to neće biti sve od troškova.

Naime, sud je uz veliku kaznu mladom vozaču naplatio i oko 2.000 funti sudskih troškova. Osim toga, uskoro se očekuje i odluka o mogućem povećanju kazne jer Balan čak 23 puta policiji nije odgovorio na vreme ko je bio vozač BMW-a tokom prekršaja.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: ilustracijačitanja : 322Komentari