home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover Defender

Land Rover sarađuje s Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca više od 65 godina, finansirajući projekte pripreme za katastrofe i reagovanje na vanredne situacije širom sveta

Da su se i svetski proizvođači automobila pridružili u borbi protiv globalne pandemije koronavirusa pokazuje i primer kompanije Jaguar Land Rover, koja je globalno rasporedila više od 160 vozila kako bi podržali organizacije za reagovanje u kriznim situacijama poput ove u kojoj se trenutno nalazi celi svet.

Kako piše Tportal.hr, ukupno 57 vozila, uključujući 27 novih modela Defender, predato je britanskom Crvenom krstu za dostavu lekova i hrane ljudima u potrebi u Velikoj Britaniji, kojima je sada potrebna dodatna podrška zbog pravila socijalne udaljenosti.

Dodatnih 65 vozila stavljeno je na raspolaganje društvima Crvenog krsta u Australiji, Španiji, Južnoj Africi i Francuskoj, a očekuje se da će još vozila biti uskoro stavljeno na raspolaganje u Velikoj Britaniji i drugim zemljama. Ovo je sada omogućeno flotama vozila koja su sada dostupna zbog odlaganja lansiranja na tržište novih modela.

Land Rover Defender

Kompanija Jaguar Land Rover takođe usko sarađuje s vladom Velike Britanije i ponudila je svoje istraživačko i inženjersko znanje, digitalno inženjerstvo i dizajn, ispis 3D modela i prototipova, mašinsko učenje, veštačku inteligenciju i podršku nauci podataka. Nauka podataka je interdisciplinarno polje koje koristi naučne metode, procese, algoritme i sisteme za dobijanje znanja i uvida iz mnogih strukturnih i nestrukturiranih podataka.

Zaštitna oprema se donira britanskom zdravstvenom sistemu NHS-u, uključujući zaštitne naočare bolnici Royal Bolton, bolnici St. James u Lidsu i dečjoj bolnici u Birmingemu.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Jaguar Land Roverčitanja : 433Komentari