home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault Nissan Mitsubishi

Proizvođači automobila Renault, Nissan Motor i Mitsubishi su odlučili da raspodele proizvodnju po regijama i tipovima vozila kako bi smanjili troškove i lakše prebrodili krizu koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Tri automobilske kompanije pokušavaju da stabilizuju poslovanje u vreme pandemije koja ih je zatekla u pregovorima o promeni okvira saradnje nakon hapšenja bivšeg predsednika i glavnog arhitekta Carlosa Ghosna 2018. godine.

Cilj im je smanjiti troškove raspodelom proizvodnje po geografskom i hijerarhijskom principu, prema kome će u svakoj regiji jedna od tri kompanije upravljati proizvodnjom određenog tipa vozila a druge će joj biti podređene.

Nissan će tako igrati glavnu ulogu u Japanu, Kini i Severnoj Americi, Renault u Evropi, Rusiji, Južnoj Americi i severnoj Africi a Mitsubishi u jugoistočnoj Aziji i Okeaniji.

U zajedničkom saopštenju navode da do 2025. nameravaju da na tom principu organizuju gotovo polovinu proizvodnje koja bi trebalo da im omogući smanjenje ulaganja po modelu do 40 posto.

Izvršni direktori su rekli da će biti više usmereni na efikasnu proizvodnju modela nego na količinu i očekuju da će se do 2025. broj proizvedenih vozila smanjiti za 20 posto.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 327Komentari