home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley fabrika

Kompanija Bentley, koja proizvodi automobile u britanskom gradu Crew, svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje".

Ovaj potez je, logično, posledica krize izazvane pandemijom, budući da se kompanija suočila s oštrim padom prodaje. Međutim, ni prethodne godine nisu bile najpovoljnije za Bentley, prenosi BBC.

Adrian Hallmark, šef Bentleyja, kaže da je korona bila "kap koja je prelila čašu". Cela auto-industrija trpi već mesecima: proizvodnja je bila naglo zaustavljena, prekinuti su lanci snabdevanja, zatvoreni saloni automobila.

Bentley 10. jula slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izveštaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi "redefinisao kompaniju u narednih 100 godina", ali je to odloženo zbog korone.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istakla da efekti na kratkoročne finansijske izglede znače da ona mora da smanji svoje kapacitete, kroz program "dobrovoljnog oslobađanja radne snage". Proizvodnja u Crewu je obnovljena, ali samo s pola radne snage. Prošle godine, Bentley je povećao prodaju za pet posto, na 11.000 automobila.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 545Komentari