home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lamborghini Miura P400

Izuzetno očuvani i spektakularni rani Lamborghini Miura P400 iz 1968. godine trenutno se prodaje u Viktoriji u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija.

Ova Miura je jedna od otprilike 750 primeraka napravljenih između 1966. i 1973. godine i nosi broj šasije 3357. Iz fabrike je izašao 6. marta 1968. godine i prodat je nov u Italiji odakle ju je jedan kolekcionar uvezao u Sjedinjene države.

Lamborghini Miura P400

Ovaj italijanski klasik je 2014. godine kupila firma Bobileff Motorcar Company pre nego što ga je kupio sadašnji vlasnik koji ga je zatim poslao na dvogodišnju stručnu restauraciju. Oglas na Bring A Traileru otkriva da je automobil originalno bio lakiran u belu boju, ali da ga je jedan od bivših vlasnika zatim lakirao u crveno.

Radovi na restauraciji koje su izveli vlasnici iz Bobileffa su bili opsežni, automobil je bio rastavljen do golog metala, sve što je trebalo izrađeno je nanovo uključujući i prednji poklopac. Delovi šasije su takođe popravljani i ojačani, a automobil je lakiran u Miura zelenu boju.

Unutrašnjost je nanovo presvučena u plavu kožu kakvu je automobil imao dok je bio nov, prema rukom pisanim Bertoneovim zapisima koji su bili isporučenu uz Miuru. Snagu obezbeđuje 3,9 litarski V12 motor s aluminijumskim blokom i glavom motora kao i četiri trostruka karburatora Weber 40 IDL 3C.

Na satu je 46.670 pređenih kilometara što nije predstavljalo problem da automobil postigne cenu na aukciji od, za sada 875.000 dolara.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 303Komentari