home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Garaža

Kako prenosi RTS, JKP "Parking servis" uvodi od 3. avgusta, novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking u Beogradu.

Vozačima koji nisu platili parkiranje u zoniranom području ili su prekoračili vreme dozvoljenog parkiranja, kontrolori više neće ostavljati dnevne karte na šoferšajbnama automobila, već će izdavati elektronske dnevne parking karte (eDPK), navodi Beoinfo.

To su novine u kontroli i naplati parkiranja koje će se primenjivati od ponedeljka saopštio je "Parking servis". Cilj prelaska na novi sistem elektronske kontrole i naplate parkiranja jeste modernizacija rada "Parking servisa" u skladu sa tendencijom Gradske uprave da se digitalizuju usluge komunalnih preduzeća i celokupnog poslovanja u okviru e-Uprave i promocije Beograda kao "pametnog grada" (smart city), a u skladu sa ekološkim principima.

O izdatim elektronskim dnevnim parking kartama vozači će istog trenutka moći da se informišu na sajtu tog preduzeća www.parking-servis.co.rs, gde mogu da izmire obaveze direktnim onlajn plaćanjem. Kao i do sada, ukoliko dugovanje izmire u roku od 8 dana, ostvaruju pravo na popust u iznosu od 50 odsto.

Obaveštenje o izdatoj eDPK, vlasnici vozila će dobijati i na kućnu adresu, takođe s popustom, ali "Parking servis" apeluje na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja.

Kao i do sada, vozači će moći da plate parkiranje slanjem SMS poruke, ali i kupovinom e-karte na kioscima ili putem nove aplikacije "Parking servisa", koja će od sledeće nedelje biti dostupna za preuzimanje.

Izvor: Rts.rs / Beoinfo

Foto: arhivačitanja : 626Komentari