home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari F8

Proizvođač automobila Ferari, koga kontroliše investiciona kompanija porodice Anjeli, Ekor NV, revidirao je ovogodišnje prihode pre kamata, poreza i amortizacija i oni bi trebalo da iznose između 1,075 i 1,125 milijardi evra, prenosi Blumberg.

Nova očekivanja poklapaju se sa prognozom koja je projektovana u maju, kada je su predviđeni prihodi između 1,05 i 1,2 milijarde evra, navodi Blumberg.

Odluka proizvođača luksuznih automobila da prilagodi asortiman pokazuje da čak i većina najznačajnijih svetskih brendova oseća pritisak zbog pandemije koronavirusa.

Kompanija Ferari je uverena da će u drugoj polovini godine, zahvaljujući snažnim narudžbinama, uspeti da nadomesti novac, i ona je, pored kompanije Tesla, jedna od retkih proizvođača automobila čije su akcije ove godine porasle.

Italijanska kompanija, koja je zaposlenima davala plate u celosti tokom zatvaranja zbog krize sa koronavirusom, ostvarila je prodaju od 571 milion evra, u poređenju sa procenom od 574,4 miliona za drugi kvartal. Neto prihod je iznosio devet miliona evra, što je skoro četiri puta više od 2,3 miliona, koliko su predviđali analitičari.

Izvor: FoNet / Blumberg

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 307Komentari