home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lancia Delta HF Integrale

Delti HF Integrale nije potrebno posebno predstavljanje. Naime, „Deltona”, „Regina”, „Integralka” ili kako je već zvali širom planete, s pravom se smatra jednim od najboljih drumskih automobila s reli pedigreom ikad proizvedenih.

Kako prenosi Jutarnji.hr, trenutno je u prodaji jedna od retkih spektakularnih varijanti Martini 5 Evoluzione izrasla iz modela HF Integrale EVO 1 kakvih je bilo proizvedeno tek 400 primeraka i to u čast uzastopne pete titule u svetskom šampionatu u reliju.

Konkretni primerak s fotografija je s trake sišao kao 378. proizvedeni 1992. godine i jedan je od retkih originala koji se nudi u prodaji. Drumski primerci slavljeničkog EVO 1 Martini 5, naime, bili su lakirani u belu boju poput trkačkog modela i karakterističnim bojama italijanskog proizvođača žestokih pića Martini.

Lancia Delta HF Integrale

Ispod poklopca se nalazi čuveni 2,0 litarski turbo agregat od 213 KS koji je prema navodima sajta Bring A Trailer kod konkretnog primerka kompletno obnovljen 2017. godine tako da je sada u vrhunskoj kondiciji.

Lancia Delta HF Integrale

Automobil je do sada prešao tek 21.000 kilometara te dolazi s kompletnom vlasničkom i servisnom dokumentacijom, a do sada je bukvalno prošao kroz ruke vlasnika celog sveta. Nov je, naime, izvezen prvom vlasniku u Japan odakle je zatim stigao kod novog vlasnika u Španiju. Na kraju, pre nekoliko godina je završio u Sjedinjenim Državama kod trgovca egzotičnih evropskih automobila EuroClassix koji će ga prodati najboljem ponuđaču.

Osim karakteristične sjajno sačuvane spoljašnjosti i unutrašnjost deluje kao da je auto nov s Recaro sedištima s prugastim umecima, a tu su i crveni sigurnosti pojasevi.

Automobil je dakle odlično sačuvan, potpuno originalan i trenutno najveća ponuda za ovaj relikt reli istorije iznosi 105.000 dolara koja će sigurno rasti do kraja internet aukcije. Tome u prilog ide činjenica da je prošle godine na aukciji u Esenu putem kuće RM Sotheby's 111. proizvedeni primerak Martini 5 vlasnika promenio za 120.000 evra.

Mada ima i drugih cenjenih retkih posebnih verzija Lancie Delte HF Integrale EVO 1 i EVO 2, očigledno je i širom sveta postoje obožavaoci koji ne žale novac i koji su spremni da isplate malo bogatstvo za očuvani kultni slavljenički Martini 5.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: EuroClassixčitanja : 416Komentari