home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lekler i Fetel

Ferari je dotakao dno u nedelju. Legendarna italijanska ekipa nije osvojila niti jedan bod na stazi Spa-Frankoršamp u Belgiji, a još od prvog slobodnog treninga je sve mirisalo upravo na to. Iz Ferarijevog tima se sada čuju samo oštre reči, prenosi Sport Klub.

Ferarijev šef Matija Binoto je rekao da je bolidima falila aerodinamička efikasnost kao i snaga motora.

"Veoma smo razočarani i ljuti, i siguran sam da su i naši navijači i to sa razlogom. Težak trenutak u sezoni za koju smo od početka znali da će biti naporna, ali u ovakvim trenucima treba da budemo čvrsti i da gledamo unapred kako bismo prebrodili ove teške trenutke. Jedino tako ćemo prebroditi ovu situaciju", kazao je šef Ferarija Matija Binoto.

Šarl Lekler je u Belgiji imao dobar start pa je u jednom trenutku bio osmi i to je možda bio najblistaviji momenat crvenog bolida na vikendu u Belgiji.

"Ekstremno frustrirajuće, ceo vikend je bio takav. Trka nije bila ništa lakša jer smo imali probleme sa dva pit stopa koja smo napravli koji su učinili da sam izgubio mnogo vremena i dosta pozicija. Veoma je teško bilo preticati, čak i sa DRS. Moramo da radimo i da nađemo nešto jer je ovo veoma teško", rekao je vozač Ferarija Šarl Lekler.

Možda i najoptimističniji stav ima Sebastijan Fetel od koga se to i može očekivati s obzirom na to da on napušta ekipu.

"Moramo naporno da radimo jer ima mnogo lekcija iz ovog vikenda, moramo da budemo jaki, da ostanemo zajedno i da uradimo najbolje što možemo. Imamo važne trke koje slede u naredne dve sedmice i moramo da se fokusiramo. Međutim moramo i da budemo realni da ne očekujemo čuda. Imamo šta imamo, nismo jaki kao što bismo hteli i moramo da ostanemo optimistični i da vidimo dobre stvari. Iako ih nema mnogo", rekao je četvorostruki šampion Sebastijan Fetel.

Inače slede trke u Italiji gde Ferari na domaćem terenu mora mnogo bolje. Dva puta će se voziti u Monci i jednom u Muđelu.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Mark Thompson/Getty Imagesčitanja : 1217Komentari