home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Autopilot Tesla

Oborio je sedište, upalio autopilot i zaspao, a onda ga je policija zaustavila...

Vlasnici Tesli su sada već poznati po glupostima za volanom, a sve zbog jednog sistema. I dok vozači Mustanga, ili primera radi BMW-a nose etiketu bezobzirnih vozača, vozači Tesle su "samo" neodgovorni. Postoji neka sila koja ih tera da izazivaju sudbine tako što svoju i sudbinu ostalih učesnika u saobraćaju prepuštaju kompjuteru vođenom nizom senzora.

Upravo to je doživela i policijska patrola u Kanadi. Nakon što su dobili dojavu o Tesli Model S koja vozi prevelikom brzinom. Tesla je vozila preko 140 km/h, a onda su policajci videli nešto neverovatno – nasloni prednjih sedišta su bili oboreni. Da stvar bude gora, vozač i suvozač su spavali. Nakon što su policajci upalili sirene Tesla je automatski ubrzala do 150 km/h.

Kad su konačno zaustavili vozilo utvrdili su da je za upravljačem bio 20-godišnjak. Na licu mesta su mu odredili kaznu za prebrzu vožnju i oduzeli vozačku dozvolu na 24 sata zbog umora. Nakon istrage i konsultacija s tužiocem vozač je optužen i za opasnu vožnju, što je „ozbiljan prestup u kome vozač upravlja vozilom tako da ugrožava javnu bezbednost“. Očekuje se da će mu vozačka biti oduzeta na godinu dana, a mogao bi da dobije i zatvorsku kaznu u trajanju do pet godina.

Izvor: Index.hr

Foto: Royal Canadian Mounted Policečitanja : 381Komentari