home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i4 M Gran Coupe

Prvi BMW-ov električni auto M brenda na tržište stiže sledeće godine

BMW-ova "motosportska" divizija BMW M, najavila je razvoj svog prvog električnog automobila koji se bazira na budućem i4 električnom automobilu.

CEO BMW M divizije Markus Flasch izjavio je da će novi auto biti predstavljen tokom 2021. godine i naći će se unutar kompanijinog "performance" segmenta.

Za očekivati je da će novo vozilo biti više sportsko u odnosu na standardni i4, ali neće biti uporedivo s "high-performance" modelima poput BMW M3 i M4. Flasch kaže da postojeće baterijske tehnologije još uvek nemaju mogućnost napajanja BMW-ovih "performance" automobila i da će im zato biti potrebno još neko vreme razvoja dok to ne omoguće.

"Najveća teškoća je omogućiti da težina baterije na električnom autu ne utiče na M specifikacije ili M dinamiku", navodi Flesch, koji očigledno nije dobro proučio kako to radi Rimac.

BMW je već objavio da će standardni i4 imati motor od 390 kW i da moći da ubrzava od nule do stotke za 4 sekunde. Ponudiće maksimalnu brzinu od 200 km/h s baterijskim paketom od 80 kWh i imaće domet od 600 km s jednim punjenjem. Za sada nije poznato kakve će biti specifikacije M verzije.

Autor: SEEbiz / Vidi.hr

Render: MOTOR Mag / Andrei Avarvariičitanja : 678Komentari