home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Auto Best 2021

Novi Citroen C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Škoda Octavia i Toyota Yaris su finalisti za nagradu AutoBest 2021. Ovi automobili će se takmičiti za nagradu Best Buy Car of Europe in 2021 – Najbolja kupovina u Evropi 2021. Žiri sastavljen od 31 člana iz 31 zemlje, napraviće svoje poslednje procene i glasaće tokom sledećih nedelja a pobednik će biti objavljen sredinom decembra.

Kako bi postao pobednik AutoBesta, automobil mora da predstavlja najbolju ponudu većini evropskih kupaca. Cena, servisna mreža, dostupnost delova i raznovrsnost su među najvažnijim kriterijumima u procesu glasanja. Dizajn i nove tehnologije postaju sve važniji kriterijumi. AutoBest koristi transparentan sistem glasanja s kompleksnom matricom koja se sastoji od 13 kriterijuma.

‘Evropski Žiri AutoBest će se 4. i 5. novembra okupiti na Finalnom testu u Teesdorfu u Austriji. Test staza Fahrechnik Austrijskog Automobilskog Kluba (OEAMTC) je svetski poznata po testiranju i edukaciji vozača na različitim poljima. Budući da je centar u Teesdorfu blizu bečkog aerodroma Autobest je srećan što je uspostavio saradnju s OEAMTC-om i što će održati Finalni test u savršenim uslovima’, izjavio je dr.Gerhard Kuntschik, potpredsednik Žirija AutoBest.

‘U AutoBestu pažljivo pratimo situaciju s pandemijom. Najvažnije nam je zdravlje naših gostiju iz industrije i naših članova Žirija. Zbog toga su sanitarni uslovi tokom Finalnog testa vrlo strogi i u skladu s lokalnim i nacionalnim vlastima u Austriji. Uvereni smo da će naš Finalni test biti uspešan, prema našem tradicionalnom programu s testiranjem na javnim saobraćajnicama i s posebnim i detaljnim testovima na stazi. Održaćemo i našu poznatu press konferenciju s predstavnicima proizvođača u finalu i čelnicima industrije koji će se pridružiti online’, rekao je Ilia Seliktar, suosnivač i predsednik Žirija AutoBest.

Žiri AutoBest predstavlja 31 evropsku zemlju, što ga čini najvećim nezavisnim automobilskim žirijem na svetu prema broju zemalja koje predstavlja. Žiri AutoBest pažljivo prati napore automobilske industrije. Investicije, novi poslovi za ljude, sredstva za zelene automobile i tehnologije, podršku za razne regione Evrope su svi pažljivo ispraćeni i cenjeni od strane Žirija.

Ukupno dodeljuju osam nagrada za dostignuća, a koji će biti poznati tokom sledećih nedelja.

20 ceremonija dodele nagrada održaće se sledeće godine, a datum i lokacija biće kasnije odabrani zbog različitih sanitarnih uslova u različitim evropskim zemljama. Ove godine AutoBest Awards Gala je održana u Majncu u Nemačkoj 13. februara i okupila je rekordan broj čelnih ljudi iz raznih kompanija i organizacija. AutoBest Awards Gala je tokom poslednjih 20 godina evoluirala od svečane večere na lokaciji s pet zvezdica u evropsku Gala veče s vrhunskim umetničkim sadržajem, gurmanskim doživljajem i jedinstvenim Velikim finalom za nagradu AutoBest.

Izvor: Autonet.hr / AutoBestčitanja : 408Komentari