home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi EV

Audi širi svoju prisutnost u Kini pa je s kineskom kompanijom FAW potpisao Memorandum o razumevanju koji definiše okvir za zajedničku proizvodnju električnih vozila na bazi platforme PPE.

Memorandum o razumevanju je potpisan tokom nemačko-kineske automobilske konferencije u Changchunu na severu Kine.

U budućnosti će Audi u Kinu dovesti i Premium Platform Electric (PPE), koji je razvijen zajedno s Porscheom, zbog daljnjeg unapređenja transformacije na njegovom najvećem tržištu. Nekoliko potpuno električnih Audijevih modela bi trebalo da se proizvodi za kinesko tržište na novoj PPE platformi od 2024. godine.

“Ova odluka naglašava stratešku važnost kineskog tržišta. Zato lokalno aktivno napredujemo s inovacijama ”, rekao je Markus Duesmann, predsednik uprave AUDI AG i odgovoran za kinesko poslovanje.

Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, Audi potvrđuje saradnju s FAW-om, svojim dugogodišnjim partnerom u zajedničkom ulaganju. Istovremeno, Audi takođe sistematski sledi put održive mobilnosti u Kini i posebno prilagođava svoj lokalno proizvedeni pogonski portfelj zahtevima i željama kineskih premium kupaca. Planovi za novu kompaniju se još razvijaju. Početak proizvodnje bi trebalo da se dogodi 2024. godine.

Od januara do septembra 2020. Audi je kupcima u Kini isporučio 512.081 vozila, što je 4,5 posto više nego u istom periodu prethodne godine. Uprkos prekidima u proizvodnji zbog koronavirusa, marka je tako postigla najbolji rezultat u svojoj 30-godišnjoj istoriji u Kini. Audi već proizvodi na četiri lokacije u Kini u zajedničkom ulaganju FAW-VW: u Changchunu, Foshanu, Tianjinu i Qingdau, s ukupnim kapacitetom od približno 700.000 vozila.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 324Komentari