home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Shelby GT500

Shelby GT500 je jedna od najpoželjnijih verzija Forda Mustanga. Tu je veliki 5,2 litarski motor V8 s kompresorom, zadnji pogon, 760 konjskih snaga i ubrzanje do ‘stotke’ za manje od 3,5 sekundi – šta čovek može više da poželi? Možda malo manju cenu, ali GT500 je ipak najbolje što novi američki „muscle“ automobili mogu da ponude.

Međutim, koliko god je ovakav Mustang poželjan, pretprodukcijski prototipovi su osuđeni na uništenje. Zakoni ne predlažu proizvođačima na koji način će se to napraviti, ali videti ovakav poseban automobil kako se uništava jednostavno boli sve ljubitelje automobilizma. Tako je jedan od primeraka novog Shelbyja GT500 završio u rukama vatrogasne jedinice Dearborn u Sjedinjenim Državama, a njegova namena je bila vežbanje seče lima u delove i spašavanja žrtava iz automobila, prenosi portal Vozim.hr.

Verujemo da je svakome od vatrogasaca iz pomenute jedinice bila čast vežbati upravo na ovakvom automobilu, ali kada su se time pohvalili na društvenim mrežama, reakcije javnosti su ostale podeljene. Naime, jedna strana je bila ponosna na jedinicu i Ford što je vatrogascima omogućeno da vežbaju na ovakvom automobilu.

Međutim, drugu stranu su predstavljali ljubitelji automobila koji su žestoko osudili uništavanje skupocenog primerka. Ipak, čini se da većina te strane nije upoznata s činjenicom da se prototipovi moraju uništiti jer je vatrogasna jedinica na društvenim mrežama dobila velike kritike.

„Koji k****, s tim automobilom nije bilo ništa loše. Trebalo je bar da se iskoristi kao savršeni automobil za stazu iako treba da se uništi. Vi ste ga samo uništili“ – samo je jedan u nizu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Iako je ovakav Mustang jedan od najboljih automobila što Amerika može da ponudi, svakako bi bio uništen. Vatrogascima je ovo bila nesvakidašnja prilika da nauče i izvežbaju kako spasiti putnike, ali i kako da seku delove od ugljeničnih vlakana koji se sve češća pojava na sportskim i super automobilima.

Zato treba pružiti podršku Fordu jer je vatrogascima omogućio vežbe kakve će retko kad imati priliku da odrade, a verujemo da je to bolji način uništenja nego da je isti samo odvezen u presu.

Izvor: Vozim.hr

Foto: Dearborn FD/Facebookčitanja : 394Komentari