home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault E-Tech

U Renaultu misle da su tehnološki dostigli Toyotu, bar kada su hibridne tehnologije u pitanju.

U Renaultu su odlučili da rastave najnoviju generaciju Toyotinog Hybrid Synergy Drive sistema i ono što su zaključili je i njih iznenadilo. Naime, iako je imala dve decenije prednosti, Toyota nije više toliko tehnološki nadmoćna u hibridnim tehnologijama.

Kako prenosi Index.hr, u Renaultu su utvrdili da je cena komponenti gotovo identična onima u njihovom E-Tech hybrid sistemu.

Renaultov šef Luca de Meo je izjavio da su u domenu hibridnih tehnologija "vrlo blizu" Toyotinom sistemu, izveštava Autonews Europe. "S troškovne strane procenjujemo da smo vrlo blizu Toyoti", kaže prvi čovek Renaulta.

De Meo je rekao da tu ne staju, već će u naredne dve do tri godine drastično smanjiti troškove, a time i konačnu cenu. E-Tech je ionako vrlo sličan Toyotinom sistemu uključujući i menjač koji japanska marka koristi pod imenom E-CVT.

Zanimljivo je da Renault svoje hibridne tehnologije ne deli s partnerom Nissanom. "To sam i ja pitao kad sam stigao na ovo mesto. Zašto nemamo ista rešenja? Ali istorija je istorija", rekao je De Meo i pojasnio da Renaultov E-Tech više odgovara evropskom ukusu nego Nissanov ePower.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 423Komentari