home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Jimny

Novi Suzuki Jimny se čekao duže vreme, a kada je 2018. godine predstavljen mnogi su bili oduševljeni zbog jednostavnog dizajna, dobro poznatih linija i nove tehnologije. Vrlo brzo je dobio i epitet "male G-klase", a gotovo svi su se složili da automobil ima "cool" faktor.

Ipak, na putevima u Evropi srešćete ih veoma retko. Razlog? Suzuki je u Evropi dlučio da Jimny pošalje u prevremenu penziju zbog novih strogih normi u EU. Naime, Jimny ima visoki nivo emisije CO2, a prema novim pravilima proizvođači moraju da plaćaju skupe kazne ako premaše stroge granice.

Ipak, kako piše Jutarnji.hr, u Suzukiju su sada odlučili da se okrenu drugim tržištima, a čini se da su u Meksiku potcenili svoje mogućnosti. Naime, odlučili su da ponude 1000 primeraka. Samo 72 sata nakon saopštenja o dolasku na tržište, svi primerci su rasprodati! Prve isporuke srećnim kupcima pritom će biti početkom 2021. godine. Ovo samo potvrđuje da Jimny ima "cool" efekat i da je prava šteta što ga u Evropi više nema (iako se pominje povratak u obliku N1 verzije).

Svi zainteresovani kupci su morali da keširaju oko 1000 dolara depozita, a s obzirom na to da je cena automobila oko 20.000 dolara verujemo da će svi "izgurati" kupovinu do kraja te tako postati vlasnici ovog simpatičnog SUV modela koji očigledno osvaja srca kupaca gde dok se pojavi. U Suzukiju će verovatno nakon ovakve potražnje pojačati ponudu kako bi zadovoljili potrebe kupaca i samim tim generisali veći profit.

Izvor: Jutarnji.hrčitanja : 386Komentari