home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bentley Continental GT Cabrio

Bentley je saopštio da je 2020. godina bila najbolja u istoriji kada je reč o prodaji, uprkos pandemiji koronavirusa.

Bentley je prošle godine prodao 11.206 automobia širom sveta, a to je povećanje od 2 posto u odnosu na 2019. godinu. Kompanija je priznala da je prognozirala mnogo veću prodaju za 2020. godinu pre pojave koronavirusa, ali su novi modeli u proteklih 12 meseci ipak osigurali rast i rekordnu prodaju u 101-godišnjoj istoriji kompanije.

Postrojenje u Creweu je zatvoreno u martu 2020. godine tokom prvog lockdowna i nije radilo gotovo tri meseca, a zatim je usledilo otvaranje 50 posto kapaciteta i to je trajalo devet nedelja. Međutim, zahvaljujući promenama u postrojenju, promenama određenih procesa i uspešnim merama društvenog distanciranja, potražnja u 2020. godini je zadovoljena.

Amerika je i dalje najbolje Bentleyjevo tržište, a u Kini je zabeležen rast od 48 posto. Ipak, u Velikoj Britaniji je došlo do pada od 22 posto, ali prodaja na domaćem tržištu i dalje čini 10 posto ukupne prodaje.

Prošle godine su se pojavili novi Flying Spur i obnovljeni SUV Bentayga. Luksuzni SUV je činio 37 posto ukupne prodaje pa je tako postao najprodavaniji model, dok Continental GT i GT Convertible zajedno čine 39 posto prodaje.

Kada je reč o godini pred nama, u Bentleyju su oprezno optimistični. Prvi korak ka nastavku uspeha je novi Bentayga Hybrid, jedan od devet novih modela planiranih za ovu godinu. Cilj Bentleyja je da do 2030. godine postane potpuno elektrifikovani brend.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 373Komentari