home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes CLK DTM AMG kabriolet

Ljubitelji Mercedesovih automobila i kolekcionari imaju priliku da kupe jedan veoma redak model putem aukcije RM Sotheby's.

Radi se o Mercedesu CLK DTM AMG kabriolet, jednom od samo 80 proizvedenih automobila. Ovaj primerak je proizveden povodom pobede u Deutsche Tourenwagen Master Championshipu (DTM), a sada je dostupan na prodaju.

Mercedes CLK DTM AMG kabriolet

Retki automobil je deo bogate Mercedesove motosport istorije, a na aukciji će se naći 13. februara ove godine. Napravljen je za modelsku 2004. godinu, a s proizvodne trake je sišlo svega 100 kupea i 80 kabrioleta. Pokreće ih detjunirana verzija 5,5 litarskog V8 motora korišćenog u trkačkom modelu, koja razvija 582 KS.

Mercedes CLK DTM AMG kabriolet

Moćni V8 je uparen s petostepenim automatskim menjačem, a omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 4 sekunde i maksimalnu brzinu od 320 km/h. Ovi podaci jasno pokazuju da je CLK DTM AMG kabriolet još uvek impresivan iako je star 17 godina.

Automobil koji će biti prodat na aukciji je lakiran u Fire Opel crvenu boju i jedan je od samo pet takvih primeraka. Prvi vlasnik je bio član bogate porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a zatim je bio u vlasništvu još nekoliko bogatih porodica.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: RM Sotheby'sčitanja : 297Komentari