home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW E39 M5

E39 M5 je jedan od najboljih automobila koje je BMW proizveo u svojoj istoriji te i dalje predstavlja sasvim solidan sportski sedan čak i po današnjim standardima. Jedan primerak je prodat u Americi za vrtoglavu sumu novca.

Očuvani primerci BMW-a E39 M5 su izuzetno cenjeni na tržištu pa zato nije ni čudo što je kupac izdvojio čak 200.000 dolara za jedan primerak.

BMW E39 M5

Automobil se prodavao u Sinsinatiju putem Enthusiast Auto Grupe (EAG) specijalizovane za BMW-ove M modele. Prethodno je imao samo jednog vlasnika koji ga je retko vozio jer je prešao tek nešto više od 5.000 km, a na automobilu su još uvek originalne gume.

BMW E39 M5

EAG-ovi stručnjaci su doveli karoseriju, mehaniku i unutrašnjost u savršeno stanje tako da je novi vlasnik dobio gotovo muzejski primerak.

BMW E39 M5

Ovaj M5 je proizveden 2003. godine i potiče iz poslednje modelske godine za generaciju E39, što znači da se radi o njenoj najboljoj verziji. Ujedno je te godine proizvedeno najmanje primeraka modela. Pored toga, kupci ih nisu tretirali kao kolekcionarske modele, tako da ih je malo preostalo u dobrom stanju.

BMW E39 M5

Eksperti smatraju da će u ne tako dalekoj budućnosti E39 M5 koštati mnogo više.

Izvor: Klix.ba

Foto: Enthusiast Auto Groupčitanja : 326Komentari