home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Arcfox Huawei

Kineski Arcfox je najavio novo luksuzno vozilo AlphaS HBT koje će sadržavati tehnologiju i opremu koju će proizvesti Huawei.

Huaweijev sistem pod nazivom Huawei HI kombinuje njegovu HiCar tehnologiju pametnog ekrana s lidarom, Harmony OS operativnim sistemom i 5G povezivošću kako bi automobilu omogućio autonomnu vožnju nivoa 3, što znači da će tokom autonomne vožnje za volanom automobila morati da sedi kvalifikovni vozač kako bi mogao da interveniše i preuzme upravljanje u slučaju potrebe.

Arcfox AlphaS HBT čiji teaser možete videti na slici gore, zvanično će biti predstavljen 17. aprila ove godine uz 3 druga modela Arcfoxa na Shangai Motor Showu.

Vozilo će biti, kako kažu, „nova generacija pametnog i potpuno električnog luksuznog sedana razvijenog u partnerstvu Arcfoxa i Huaweija“, a Huawei je naglasio da se auto neće prodavati pod njegovim brandom, kao što su to objavili neki mediji koji su rekli da nam dolazi Huawei EV.

Obzirom da se trudi da proširi fokus svog poslovanja izvan sektora telekoma i pametnih telefona, Huawei se nada da će razviti partnerstvo i s drugim proizvođačima automobila u čija vozila će ugrađivati svoju pametnu Huawei HI platformu.

Autor: SEEbiz / Vidi.hrčitanja : 308Komentari