home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai & Boston Dynamics

Hyundai Motor Group (Grupacija), Boston Dynamics, Inc. i SoftBank Group Corp. (SoftBank), objavili su završetak kupovine kontrolnog udela u kompaniji Boston Dynamics od SoftBank-a nakon prijema regulatornih odobrenja i drugih uobičajenih uslova akvizicije. Dogovorom je firma za mobilne robote procenjena na 1,1 milijardu dolara. Dodatni finansijski detalji nisu otkriveni.

Grupacija čiji će biti vlasnik 80 odsto udela u Boston Dynamicsu, a SoftBank, preko jedne od svojih povezanih kompanija, zadržava preostalih 20 odsto udela.

Boston Dynamics je etablirani lider u razvoju agilnih mobilnih robota koji su uspešno integrisani u poslovanje mnogih vodećih svetskih industrijskih firmi. Napredna robotika nudi mogućnosti za brzi rast sa potencijalom da pozitivno utiče na društvo čineći rad sigurnijim i produktivnijim.

Kupovinom kompanije Boston Dynamics i obezbeđivanjem vodećeg prisustva na polju robotike, Grupacija preduzima još jedan važan korak ka svojoj strateškoj transformaciji u dobavljača rešenja za pametnu mobilnost. Da bi pokrenula ovu transformaciju, Grupacija je uložila značajna sredstva u razvoj budućih tehnologija, uključujući autonomnu vožnju, veštačku inteligenciju (AI), urbanu vazdušnu mobilnost (UAM), pametne fabrike i robote.

Na polju robotike, Grupacija ima za cilj razvoj naprednih tehnologija koje poboljšavaju život ljudi i promovišu sigurnost, u pravcu svoje vizije “ napredak za čovečanstvo.”

Očekuje se da će sporazum takođe omogućiti Grupi i Boston Dynamics-u da iskoriste međusobne snage u proizvodnji, logistici, građevinarstvu i automatizaciji. Zajedno će Grupacija i Boston Dynamics stvoriti lanac vrednosti robotike, od proizvodnje komponenata robota do pametnih logističkih rešenja. Pored toga, Grupacija će podržati kontinuirano širenje linije proizvoda i globalni vid prodaje i usluga kompanije Boston Dynamics.

Boston Dynamics je pokrenuo prodaju svog prvog komercijalnog robota Spot® u junu 2020. godine i sada ima stotine robota koji posluju u raznim industrijama, uključujući elektroprivredu, građevinarstvo, proizvodnju, naftu, gas i rudarstvo. Kompanija je takođe nedavno predstavila Stretch ™, svoj prvi komercijalni robot specijalno dizajniran za skladišta i distributivne centre.

Grupacija je danas objavila i novi video snimak koji otkriva kako vidi unapređenje mobilnost čovečanstva, uključujući stručnost kompanije Boston Dynamics.

PR saopštenječitanja : 265Komentari