home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Maybach EQS SUV

Mercedes-Benz ubrzava svoje planove za elektrifikaciju i sada želi da 50 odsto modela bude hibridno ili potpuno električno do 2025. godine, umesto ranijeg cilja od 25 posto. Tokom današnjeg predstavljanja strategije, nekoliko izvršnih direktora nemačke kompanije je iznelo ove planove, uključujući potvrđivanje prethodno nenajavljenih modela.

Kako piše Motor1, Britta Seeger odgovorna za marketing i prodaju u Mercedes-Benzu, potvrđuje da će EQE SUV i EQS SUV debitovati sledeće godine. Pored toga, stiže i Mercedes-Maybach verzija SUV-a EQS.

Seeger je takođe potvrdila da je potpuno električna G klasa u planu za 2024. Nedavne nazvanučne vesti kažu da bi koncept modela mogao da bude predstavljen početkom septembra na sajmu automobila u Minhenu. O tome još nema mnogo detalja pa nije poznato da li je ovo elektrifikovana verzija postojećeg modela ili novi proizvod jedinstvenog stila i proporcija.

Mercedesova EV strategija je da ima potpuno električno vozilo u svakom segmentu koji zauzima do 2022. godine. Od 2025. godine, svaki novi model biće samo električni. Ovo će obuhvatiti i odeljenje AMG. "Ovi predstojeći AMG-ovi modeli će takođe pomeriti granice u pogledu efikasnosti i aerodinamike. A biće još mnogo toga da bi ovi automobili postali pravi AMG-ovi u električnom svetu", kaže Seeger.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 454Komentari