home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zity

Zity by Mobilize, usluga kratkoročnog i fleksibilnog najma električnih vozila predstavljena je u maju prošle godine u Parizu. Sada u svoje redove prima Daciju Spring da bi još efikasnije odgovorila na potrebe korisnika u okolini Pariza.

Dacia Spring će nadomestiti 150 primeraka Renaulta ZOE, a do septembra ove godine odnos ta dva modela u floti bi trebalo da se u potpunosti izjednači.

„Kompaktan, okretan, robustan i potpuno električan: Dacia Spring savršeno ispunjava zahteve deljenja vozila. Zahvaljujući usluzi Zity by Mobilize, našim korisnicima je na raspolaganju bogata ponuda vozila. Verujemo da snaga leži u slobodi izbora i upravo to želimo da ponudimo kroz flotu vozila koju čine dva ekološki prihvatljiva modela, prilagođena različitim željama i potrebama u pogledu mobilnosti” rekao je Vincent Carré, operativni direktor deljenja vozila pri Mobilizu.

Kompaktan, povezan, 100 % električan i savršen za deljenje

Potpuno električan, kompaktan (3,73 m) i robustan: Dacia Spring savršeno odgovara na potrebe deljenja vozila u gradskim i prigradskim područjima, budući da nudi četiri sedišta, prtljažnik kapaciteta 290 litara i domet od 230 km u mešovitoj vožnji odnosno 305 km u gradskoj vožnji (prema podacima WLTP-a).

Opremljen je električnim motorom koji se ističe tihim radom bez vibracija. Osim toga, ovaj model prikuplja energiju kočenja svaki put kada podignete nogu s papučice gasa.

Kompatibilan je i sa sistemima Apple CarPlay i Android Auto pa korisnici usluge Zity by Mobilize mogu da jednostavno pristupe omiljenoj usluzi navigacije i muzičkim aplikacijama dok se voze u Springu. Za još veću udobnost u vožnji tu su kamera za vožnju unazad, ugrađena navigacija, komande i senzori za prilagođavanje svetlosti.

Početna cena najma Dacije Spring je jednaka ceni najma Renaulta ZOE: od 0,19 EUR/min u vožnji i 0,11 EUR/min kada je vozilo parkirano. Dostupni su i vremenski paketi s fiksnom cenom da bi se korisnicima osigurala najpovoljnija usluga. Oni važe za period od 24 h (69 EUR), 48 h (99 EUR) i 72 h (129 EUR).

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Zityčitanja : 341Komentari