home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen C4

Globalna nestašica čipova i novo širenje zaraze koronavirusom su pritisnuli izglede snažnog oporavka francuskog tržišta automobila, upozorilo je udruženje proizvođača automobila CCFA-PFA.

Francusko udruženje je očekivalo rast prodaje automobila u rasponu od 9-10 posto, ali sada se očekivanja smanjuju, rekao je predstavnik CCFA-e.

"Procenjujemo da će u ovoj godini teško dostići 1,8 miliona prodatih vozila“, rekao je portparol.

U prošloj godini je broj registracija novih putničkih automobila u Francuskoj pao na 1,65 miliona, u odnosu na 2,21 milion u 2019. godini, nakon što je pandemija koronavirusa zaustavila proizvodnju automobila.

Nedostatak ključnih poluprovodnika i neizvesnost oko novog talasa pandemije koronavirusa su pritisnuli većinu proizvođača automobila, uključujući Renault i njegovog najvećeg francusko-italijanskog konkurenta Stellantisa.

Broj registracija novih automobila u Francuskoj je u julu na godišnjem nivou pao za oko 35 posto, prema podacima koje je objavio CCFA-PFA. U prošlom mesecu je registrovano 115.713 novih putničkih automobila.

Francusko tržište automobila je u prvih sedam meseci ove godine u odnosu na isti period 2020. poraslo za oko 16 posto, saopštilo je udruženje.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 479Komentari