home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota Prius

Gledanje u staklenu kuglu je nezahvalan posao, osim ako vam to nije struka pa puštate mašti na volju i uzimate novac lakovernima. IBM je 2008. pitao 125 vodećih menadžera u autoindustriji kako će izgledati tržište 2020. godine, a oni su gotovo papagajski ponovili da će svaki automobil na putu biti hibrid, objavio je Vice.com.

Prošle godine su hibridi i plug-in hibridi činili samo 10 posto tržišta u Evropskoj Uniji, odnosno zanemarivih 3 posto tržišta u Americi. Dakle, menadžeri u autoindustriji su promašili za ogromnih 90 posto ili 97 posto, zavisi koji region želite da posmatrate, piše Revija HAK.

Sad bismo se sigurno svi lepo nasmejali da iza prognoza ne stoje i konkretne akcije u koje su bačene milijarde evra. U Americi je Ford 2008. počeo da razvija male aute, vodeće informativne agencije su počele da javljaju da se velikim pick-upovima i SUV-ovima ne piše dobro. Bačen je novac u razvoj, sastajale su se uprave i odbori, inženjeri su razvijali nove modele i pogone, a rezultat je? Svo ono što su menadžeri propustili da predvide, SUV-ovi i pick-upovi su još veći u Americi (pa i Evropi), a dolazi era električnih automobila. Bar se za sada se tako čini ili da ih opet pitamo… Kako će izgledati tržište automobila za 12 godina?

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 467Komentari