home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ekomobilnost

Dvodnevna manifestacija posvećena uticaju prevoznih sredstava na životnu sredinu

Ekomobilnost je dvodnevna manifestacija posvećena uticaju vozila na životnu sredinu sa posebnim osvrtnom na ulogu medija u širenju svesti i edukaciji na ovu temu i sa ciljem da nas upozori na stanje životne sredine i razmotri nove načine smanjenja zagađenja koje emituju prevozna sredstva.

Ekomobilnost se održava 17. i 18. septembra sa početkom od 10 časova na dve lokacije u Beogradu. Prva lokacija je u kući Kralja Petra I gde je prostor rezervisan za ekološke dvotočkaše, klasične i bicikle na električni pogon, zatim mopede i električne trotinete. Pored gore navedenih, izlagači su proizvođači i uvoznici elektropunjača kao i ostale kompanije koje se bave inovacijama u oblasti alternativnih, ekološkijih pogona i goriva. Druga lokacija je ispred Muzeja ,,25. maj”,  gde će biti prikazani najnoviji modeli putničkih vozila na električni i hibridni pogon. U najavi je nekoliko premijera najnovijih modela koji su tek stigli na naše tržište. 

U kući Kralja Petra predviđeno je održavanje panel diskusija o ekomobilnosti, o novim tehnologijama, zakonskim rešenjima, stimulacijama za prelazak na održivu mobilnost, strategijama razvoja biciklizma kao i tzv. sharing concept bicikala, električnih trotineta i automobila sa ciljem razvoja mikromobilnosti kod nas. Na tribinama učestvuju predstavnici Ministarstva životne sredine, Agencije za bezbednost saobraćaja, predstavnici Privredne komore Srbije, uvoznici vozila, novinari kao i gosti iz inostranstava.  Ulaz na obe lokacije je besplatan uz poštovanje svih epidemioloških mera. 

Više o samoj manifestaciji može se naći na sajtu https://ekomobilnost.com/

PR saopštenječitanja : 529Komentari