home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Musk & Volkswagen

Direktor Tesle Ilon Mask odazvao se pozivu izvršnog direktora nemačkog proizvođača automobila Folksvagena Herberta Disa da se obrati rukovodiocima u ovoj kompaniji, a sve sa ciljem da podstakne brži prelazak na električna vozila.

Podsetimo, u Nemačkoj je nedavno završena fabrika Teslinih automobila, što ovu kompaniju na čelu sa Ilonom Maskom čini neposrednom konkurencijom drugim proizvođačima automobila.

Kako piše BizLife, direktora Tesle ovo nije sprečilo da se obrati rukovodiocima konkurenstke auto-kompanije, a iskoristio je i priliku da pohvali Folksvagen upravo jer je u pitanju njegov najveći konkurent ali i “ikona”.

Na pitanje Disa zašto je Tesla spretnija i uspešnija od svojih rivala, Mask je rekao da je to posledica njegovog stila upravljanja, te da je on prvenstveno inženjer i da ima oko za snabdevanje, logistiku i proizvodnju.

U postu na LinkedInu, Dis je dodao da je doveo Maska kao “gosta iznenađenja”, kako bi pokazao da je Folksvagenu potrebno brže donošenje odluka i mnogo manje birokratije kako bi napravio istorijsku transformaciju.

“Drago mi je da čujem da čak i naš najjači konkurent misli da ćemo uspeti u tranziciji”, rekao je Dis.

Kao primer Teslinog znanja i umeća, Dis je naveo da je rivalu bilo potrebno samo dve do tri nedelje da prepiše softver kako bi omogućio prelazak sa jedne vrste mikročipa, kog više nije bilo na lageru, na drugi.

Dis je povodom otvaranja Tesle u Nemačkoj nešto ranije rekao da će to primorati lokalnu industriju da pojača svoj posao. Tesla je najavio skoro otvaranje fabrike čija je vrednost skoro 7 milijardi dolara, a na rad u ovoj fabrici pozvao je radnike iz Slovenije.

Izvor: Bizlife.rs

Foto: Volkswagenčitanja : 439Komentari