home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
NISMO 400R

Ikonski japanski sportski automobili još nisu kod široke publike toliko slavni kao njihovi suparnici iz drugih zemalja, a ipak, automobili poput Toyote Supre, 2000GT, Mazde Miate, RX-7 ili Nissana 350Z i GT-R-a su obeležili industriju.

Ali ni jedan od navedenih modela nema reputaciju kao super-retki NISMO 400R koji je baziran na R33 Nissanu Skyline GT-R-u. Reč je poslednjem od ukupno 40 jedinica, i sada se prodaje, prenosi Jutarnji.hr.

NISMO 400R

Posebni 400R je ređi od svakog pomenutog automobila, a budući da je mnogo noviji, takođe je i daleko snažniji. Ispod haube se krije 2,8 litarski RB motor kodnog naziva RB-X GT2. Reč je o REINIK takmičatskom motoru s parom turbopunjača i ukupnom snagom od 400 KS. Ipak, ovaj automobil nije poseban zbog svojih brojki...

NISMO 400R

Kod Skylinea su posebno zanimljive njihove boje, i dok je Midnight Purple možda najpoznatija, ova Deep Marine Blue ne zaostaje mnogo. To je u stvari poslednji GT-R V-Spec u ovoj boji što ga čini mnogo ređim. Osim toga, od 40 automobila, potvrđeno je da samo 19 jedinica postoji još danas.

Takođe, zanimljivo je da se mnogi posebni NISMO delovi koji se nalaze na 400R-u ne mogu nabaviti posebno. NISMO i Nissan ih nisu nikada prodavali zasebno na aftermarket tržištu, a ni kao dodatke za druge vlasnike Skylinea. Ovaj sportski automobil je super redak, vrlo brz i istorijski važan jer je postavio lestvicu za budućnost GT-R natpisne pločice.

Pa konačno, koja je trenutna cena? Ovaj vrlo poseban 400R se prodaje za 1.6 miliona britanskih funti. To je ozbiljna cena, ali opet, ovo je ozbiljan kolekcionarski automobil.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Harlow-Jap-Autosčitanja : 498Komentari